Новини
8 Вересня 2021
570

Рада ЄС дала згоду на семирічне фінансування реформ у країнах-кандидатах

Виділення коштів диференціюватиметься залежно від результатів діяльності одержувачів

Фото: Philippe Huguen

Рада Європейського союзу дала зелене світло на відкриття семирічного фінансування на €14,2 млрд за програмою підготовки до членства в ЄС для країн, які є в офіційному списку кандидатів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Бенефіціарам буде надана підтримка у проведенні необхідних політичних, інституційних, правових, адміністративних, соціальних і економічних реформ, щоб відповідати цінностям Союзу та поступово впроваджувати своє законодавство з правилами, стандартами, політикою й практикою Союзу”, — йдеться в ухваленій у вівторок, 7 вересня, постанові Ради ЄС.

Фінансування за цією програмою на 2021-2027 роки буде відкрито для Албанії, Боснії та Герцеговини, Ісландії, Косово, Чорногорії, Північної Македонії, Сербії і Туреччини. “Ця підтримка допоможе бенефіціарам провести реформи з метою майбутнього членства в союзі”, — йдеться у повідомленні.

Виділення коштів диференціюватиметься залежно від результатів діяльності одержувачів. Особлива увага приділятиметься реформам у сфері верховенства права та базових прав людини, демократичних інститутів і державного управління, а також економічного розвитку й конкурентоспроможності.

“Обсяг та інтенсивність допомоги можуть бути змінені через значний регрес або постійну відсутність прогресу зі сторони одержувача допомоги у фундаментальних областях реформ”, — зазначає Рада ЄС.

Після узгодження з Європарламентом остаточне ухвалення постанови очікується у вересні, воно діятиме ретроактивно з 1 січня 2021 року.

Нагадаємо, Європейська комісія планує у жовтні провести першу емісію “зелених” облігацій, обсяг яких у загальному досягне €250 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram