Новини
27 Січня 2021
787

Рада підвищить неоподатковувану вартість міжнародних посилок для фізосіб до €150

Рішення підтримали 346 народних депутатів

Верховна Рада України (ВРУ) підвищила неоподатковувану вартість міжнародних посилок для фізосіб з €100 до €150 і призначила відповідальними за сплату податків з міжнародних поштових та експрес-відправлень оператора поштового зв’язку та експрес-перевізника, повідомляється на сайті ВРУ.

За відповідний законопроект №4278 “Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) в міжнародних поштових та експрес-відправленнях)” і пов’язаний з ним законопроект №4279 в першому читанні проголосувало 346 народних депутатів.

Документ пропонує для уніфікації підходів, спрощення адміністрування та приведення у відповідність норм Митного і Податкового кодексів збільшити неоподатковувану вартість ввезених на митну територію України товарів у міжнародних поштових та експрес-відправленнях на адресу одержувача — фізичної особи з €100 до €150.

Пропонується також визначити відповідальними за нарахування та сплату до бюджету податку на додану вартість при ввезенні товарів на митну територію України в міжнародних поштових та експрес-відправленнях оператора поштового зв’язку та експрес-перевізника, якщо вони здійснюють декларування таких товарів шляхом подання реєстрів (тимчасових і/або додаткових).

Законопроект пропонує встановити можливість відстрочки сплати податку на додану вартість протягом 30 днів з дати оформлення тимчасового реєстру з одночасним поданням додаткового реєстру.

Крім цього передбачається спростити декларування товарів, вартість яких перевищує €150, але не перевищує еквівалент €10 тис. відмовляючись від декларації Н-16 і подачі додаткового реєстру.

Так, згідно з нормами законопроекту, товари, які пересилаються для одного одержувача-фізособи в одному вантажі від одного відправника у міжнародних депешах і експрес-відправленнях, сумарна фактурна вартість яких більше €150, але не більше €10 тис., декларуються експрес-перевізником/поштовим оператором шляхом подання реєстрів (тимчасових і/або додаткових) міжнародних експрес-відправлень або громадянином (його уповноваженим чи особою) в порядку, встановленому для громадян.

Як відомо, Україна минулого року посіла 30-е місце зі 170-ти в рейтингу країн за рівнем розвитку поштових послуг Integrated Index for Postal Development 2020.

Нагадаємо, українська ритейл-мережа “АЛЛО” оголосила про запуск в Україні нового поштово-логістичного оператора. Компанія вирішила сама доставляти замовлення своїх покупців.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram