Новини
9 Березня 2022
448

Рада ОЕСР призупиняє співпрацю з Росією та Білоруссю

Водночас Міжнародний економічний форум у Давосі заморозив свої відносини з Росією

Фото: GettyImages

У відповідь на широкомасштабну агресію Росії проти України Рада Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) ухвалила рішення про негайне припинення участі Росії та Білорусі в структурах ОЕСР.

Як повідомила пресслужба Міністерства фінансів України, таку заяву на офіційному ресурсі оприлюднено від імені генерального секретаря ОЕСР.

Також члени організації доручили генеральному секретарю розробити пропозиції щодо подальшого посилення підтримки демократично обраного уряду України, зокрема заходи з підтримки та відновлення економіки.

“ОЕСР є глобальним політичним форумом, який просуває політику збереження особистої свободи та поліпшення економічного і соціального добробуту людей у всьому світі, співпрацюючи з більш ніж 100 країнами”, — йдеться в повідомленні.

Також Міжнародний економічний форум у Давосі заморозив свої відносини з Росією, зокрема стратегічне партнерство з конгломератами, керованими олігархами.

ВЕФ змушений дотримуватися санкцій США, ЄС і Швейцарії проти Росії, що означає розрив зв’язків з російськими банками та нафтовими компаніями. Про це йдеться в заяві представниці ВЕФ Аманди Руссо, повідомляє Politico.

“Ми не співпрацюємо з жодною особою, яка перебуває під санкціями, і заморозили всі відносини з російськими організаціями”, — підкреслила Руссо.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram