Новини
17 Грудня 2020
809

Прямий діалог: Зеленський створює координаційну раду для розв’язання проблем ФОПів

Андрій Єрмак особисто буде модерувати перемовини з малим бізнесом

Президент України Володимир Зеленський створює координаційну раду, метою якої є напрацювання законодавчих змін щодо комплексного розв’язання проблем мікробізнесу (ФОПів), повідомив керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак.

Згідно з інформацією на сайті президента, в цей дорадчий орган увійдуть представники мікробізнесу з кожного регіону, представники спілок та об’єднань підприємців малого та середнього бізнесу, незалежні експерти, представники уряду та Офісу президента України.

Перше засідання координаційної ради у форматі відеоконференції заплановано на 18 грудня.

Єрмак повідомив, що сам очолить координаційну раду і буде особисто модерувати діалог з представниками підприємців. За його словами, в результаті мають бути напрацьовані компромісні законодавчі зміни щодо податкового навантаження, адміністрування збору податків, зокрема, деталі використання РРО.

“Для президента України дуже важливо, щоб малий бізнес працював і розвивався. Щоб людям було зручніше працювати легально, а податківці створювали для людей комфортні умови й більше уваги приділяли ухиленню від сплати податків великих підприємств”, — сказав він.

За словами Єрмака, він вже передав главам обласних державних адміністрацій доручення президента сформувати робочі групи за участю представників мікробізнесу від кожного регіону.

Нагадаємо, у вівторок, 15 грудня, під Верховною радою знову зібралися ФОПи. Учасники акції вимагають від парламенту розглянути й прийняти запропоновані законопроєкти щодо спрощеного оподаткування для мікробізнесу.

Як писали раніше Investory News, Верховна Рада України проголосувала за відтермінування до 1 січня 2022 р. застосування обов’язкових касових апаратів для фізосіб-підприємців.

Також, 4 грудня, парламент прийняв за основу та в цілому законопроект №4429, який передбачає одноразову фінансову допомогу бізнесу у 8 тис. грн на період локдауну. Виплати будуть діджиталізовані й здійснюватимуться через “Дію”.

Сервіс відкритих даних Opendatabot став безкоштовним для всіх українських підприємців. Тепер всі необхідні сервіси можна отримати у звичайному обліковому записі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram