Новини
14 Лютого 2020
931

Promodo розповіла про розвиток e-commerce в Україні за минулий рік

Рекордна відвідуваність форуму і продажів приходить з контекстної реклами

Компанія Promodo опублікувала огляд ринку e-commerce Центральної та Східної Європи. Були зібрані дані з Google Analytics про два мільярди сесії користувачів з 16 країн, в тому числі й України.

 

Середній чек в Україні на 22% менше, ніж в інших країнах Центральної та Східної Європи. А частка доходу з мобільних пристроїв — навпаки, на 5% вище, ніж в регіоні в цілому. Це результат високого рівня проникнення на ринок систем мобільних платежів: Apple Pay, Google Pay, а також відповідних платіжних систем.

Рекордна відвідуваність форуму і продажів приходить з контекстної реклами. Разом з органічним пошуком вони відповідають за 62% трафіку і 58% доходу. Канал e-mail генерує багато трафіку, але його частка в доході менше, ніж в інших країнах Центральної та Східної Європи.

Як писали раніше Investory News, товарообіг фізичних товарів та послуг, придбаних в Україні онлайн у січні-листопаді 2019 р., склав 76 млрд грн, що на 17% більше, ніж у 2018 р.

Нагадаємо, товарообіг фізичних товарів та послуг, придбаних в Україні онлайн у січні-листопаді 2019 р., склав 76 млрд грн, що на 17% більше, ніж у 2018 р.

А от частка обсягу безготівкових операцій склала 50,3% від усіх операцій з використанням платіжних карт у 2019 р., тоді як за підсумками 2018 р. цей показник становив 45,1%, а ще п’ять років тому — лише 25%. Актуальним залишається тренд щодо активного поширення безконтактних платежів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram