Новини
27 Березня 2020
1 331

Промисловий прибуток Китаю впав у січні-лютому більш ніж на третину

Очікується, що прибуток відновиться в міру ослаблення наслідків епідемії та відновлення роботи підприємств

У перші два місяці 2020 р. прибуток промислових підприємств Китаю склав 410,7 млрд юанів ($58,7 млрд), скоротившись через коронавірусну інфекцію на 38,3% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 р. Про це повідомляє Сіньхуа з посиланням на дані Державного статистичного управління КНР.

Спад в січні-лютому виявився максимальним як мінімум з 2010 р. Дані об’єднують результати за січень і лютий, щоб виключити спотворення показників у зв’язку зі святкуванням Нового року за місячним календарем.

Спалах загострився якраз тоді, коли багато компаній закривалися на новорічні канікули в кінці січня, які згодом затягнулися через тривалі масштабні обмеження для стримування поширення вірусу.

В цілому в гірничодобувній промисловості прибуток підприємств знизився на 21,1%, переробній — на 42,7%, електроенергетиці — на 23,2%, підприємств з виробництва комп’ютерів і засобів зв’язку — на 87%, в автомобілебудуванні — на 79,6% у виробництві електроустаткування — на 68,2%, у хімічному виробництві — на 66,4%, у вуглевидобутку і збагаченні вугілля — на 62,3%, у чорній металургії — на 34,4%.

У сфері переробки нафти, вугілля та інших видів палива зафіксований збиток.

Водночас, відмічено зростання прибутку в таких галузях, як кольорова металургія (зростання на 28,3%), нафтогазова видобувна промисловість (на 23,7%).

Очікується, що прибуток відновиться в міру ослаблення наслідків епідемії та відновлення роботи підприємств, але зростання економіки знаходиться під загрозою через посилення ризику глобальної рецесії.

Як писали раніше Investory News, у Китаї протягом перших двох місяців 2020 р. падіння промислового виробництва стало найсерйознішим за останні 30 років. Найбільші проблеми були виявлені, зокрема, у сфері торгівлі (падіння на 20,5%), інвестицій в основний капітал (на 24,5%).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram