Новини
5 Листопада 2021
579

Проїхати без перешкод: Україна лібералізувала автомобільні перевезення з Білоруссю

Вітчизняні перевізники отримали нові можливості в здійсненні своєї діяльності 

Верховна Рада України (ВРУ) у п’ятницю, 5 листопада, ухвалила закон №0060 “Про ратифікацію Протоколу про внесення змін до угоди між урядами України та Республіки Білорусь про міжнародне автомобільне сполучення від 17 грудня 1992 року”. За відповідне рішення проголосував 281 народний депутат.

У законопроєкті йдеться про те, що необхідно ратифікувати Протокол, підписаний 6 лютого 2020 року у Мінську.

Документом передбачається звільнення від дозвільної системи нерегулярних пасажирських і вантажних перевезень автомобільним транспортом, а також збільшення (до 180 днів протягом кожних пів року) терміну перебування членів екіпажів автобусів, що здійснюють регулярні перевезення пасажирів, і водіїв вантажних автомобілів, які здійснюють міжнародні вантажні перевезення, за наявності підтверджувальних документів, на території обох держав.

Як зазначено у пояснювальній записці ратифікація Протоколу “надасть вітчизняним перевізникам нові можливості в здійсненні своєї діяльності. “Крім того, Україна зможе залучити додаткові вантажопотоки та пасажиропотоки, адже білоруські перевізники зможуть виконувати перевезення до України без дозволів також”, — наголошується у документі.

Раніше Investory News писали, що Україна 2022 року отримає від Болгарії на 25% більше дозволів на міжнародні перевезення. Цьогоріч українські перевізники додатково отримають 3 тис. універсальних дозволів.

Тим часом Україна та Азербайджан збільшать квоти дозволів на перевезення вперше за 10 років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram