Новини
17 Вересня 2021
563

Україна та Азербайджан збільшать квоти дозволів на перевезення вперше за 10 років

Уже цього року додатково буде отримано 850 універсальних дозволів

Фото: mtu.gov.ua

Україна та Азербайджан домовилися про збільшення квоти дозволів на міжнародні автомобільні перевезення. Про це йдеться у повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що рішення ухвалено за підсумками засідання українсько-азербайджанської змішаної Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень.

Результатом зустрічі стало досягнення домовленості про отримання українськими перевізниками додаткових дозволів на поточний рік і збільшення квоти на 2022 рік.

Зокрема, 2021 року українська сторона отримає додатково 850 універсальних дозволів та 150 для перевезень до/з третіх країн, а на 2022 рік на 45% збільшена квота універсальних дозволів — до 3,2 тис., і на 27% дозволів для перевезень до/з третіх країн — до 1,4 тис.

“Українські перевізники отримають збільшену квоту дозволів Азербайджану вперше за останні 10 років”, — наголошується у повідомленні.

Під час перемовин сторони також обговорили поточний стан товарообігу між країнами та обмінялись статистичними даними про виконані рейси автомобільними перевізниками.

Крім того, азербайджанська сторона на прохання української делегації повідомила, що відповідно до законодавства Азербайджанської Республіки, у випадку, коли товар з третьої країни не розмитнюється, а лише перевантажується на території України, контролюючі органи вимагатимуть дозвіл до/з третіх країн.

Нагадаємо, у березні Верховна Рада схвалила законопроєкт про мультимодальні перевезення. В Україні їх можуть зробити змішаними або комбінованими.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram