Новини
27 Травня 2020
896

Прогнози: Витрати на нафту у 2020 році скоротяться на $1 трильйон

Попит на енергоносії впаде на 6%, що у сім разів більше, ніж під час кризи 2008 року

Витрати споживачів на нафту у 2020 р. скоротяться на $1 трлн, до $2,5 трлн, йдеться в огляді Міжнародного енергетичного агентства (МЕА). Доходи в електроенергетичному секторі знизяться на $180 млрд.

Такі зміни відбулися на фоні пандемії коронавірусу. МЕА зазначає, що нафта й електроенергія займали значну частку витрат на енергетику у 2019 р. — 50% і 38% відповідно.

Пандемія також привела до падіння інвестицій в енергетику в першому кварталі 2020 р. в усьому світі. Раніше експерти очікували, що інвестиції в поточному році виростуть на 2%. Однак на фоні СOIVD-19 інвестиції впали на 20%, або на $400 млрд (у порівнянні з 2019 роком).

Раніше МЕА заявило, що пандемія стала найбільшим шоком для енергетичного ринку за останні 70 років. За прогнозом МЕА, попит на енергоносії впаде на 6%, це в сім разів більше, ніж під час кризи 2008 р. Найбільше попит знизиться в розвинених країнах: в США — на 9%, в Євросоюзі — на 11%. Сильніше за все впаде попит на вугілля — на 8% та на газ — на 5%.

Нагадаємо, китайські фінансові інвестори, що роблять ставку на відновлення цін на нафту, швидко заповнюють комерційні резервуари, контрольовані Міжнародною енергетичною біржею в Шанхаї (INE).

А от негативні котирування на травневі ф’ючерси на нафту марки WTI принесли нафтотрейдерові з Лондона BB Energy понад $9 млн. У день обвалу цін в негативну зону компанія придбала 250 тис. барелів нафти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram