Новини
24 Квітня 2019
1 069

Продано: Держгеонадра продала ділянки з берилієм, бурштином та графітом

Держгеонадра на 7 аукціонах продала корисних копалин на 143 млн грн

Державна служба геології та надр України (Держгеонадра), на 7 аукціонах через електронну торгову систему ProZorro.Продажі продала права на користування надрами на ділянках з покладами бурштину, берилію, цирконію, води, глини та інших корисних копалин. Під час аукціону вартість лотів зросла на 39,5% від оголошеної – до 143 млн грн, повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

За лоти Державної служби геології та надр України змагалися 18 учасників.

Як розповів перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, право на користування бурштиновою ділянкою отримав учасник, який заплатив у 22 рази більше від оголошеної вартості права користування.

“Початкова вартість Семенівської ділянки з покладами бурштину в Житомирській області становила 30 тис. грн. Переможець обійшов 5 конкурентів та придбав право користування ділянкою за 670 тис. грн”, – уточнив заступник міністра.

І додав, що завдяки здоровій конкуренції, держава заробляє більше коштів за ті ресурси, які має у своєму розпорядженні.

За результатами аукціону, найдорожчим з 7 лотів стала ділянка з берилієвими рудами з правом користування терміном 20 років, за яку покупець запропонував 76 млн грн.

“Другим за вартістю лотом стала Зарічна ділянка Заваллівського родовища з покладами графіту кінцевою вартістю 46 млн грн”, – повідомили у держструктурі.

У свою чергу в.о. директора ДП “Прозорро.Продажі” Олексій Соболев заявив, що завдяки електронним аукціонам держава вже заробила понад 16 млрд грн.

Нагадаємо, раніше Кабмін затвердив Постанову “Про реалізацію експериментального проекту із запровадження проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів”.

На виконання постанови, 27 грудня Держгеонадра підписала угоду з ДП “Прозорро.Продажі” про старт пілотного проекту щодо проведення відкритих електронних аукціонів з продажу дозволів на користування надрами, який триватиме до 1 вересня. За його результатами Держгеонадра сформує пропозиції щодо обов’язкового використання електронних аукціонів.

Раніше Investory News писали, що Україна може експортувати літій до ЄС.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram