Новини
5 Квітня 2019
859

Прибуток Samsung впаде на 60% через зменшення попиту на смартфони

Споживачі рідше замінюють телефони через зростання цін на них

У п’ятницю, 5 квітня, південнокорейська компанія Samsung заявила, що операційний прибуток за перший квартал впаде на 60% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомляє CNN.

Ще минулого тижня виробник електроніки повідомляв, що його доходи впадуть у зв’язку зі зниженням попиту на мікросхеми пам’яті та дисплейні панелі.

Компанія визначила, що операційний прибуток за перші три місяці 2019 р. становитиме 6,2 трлн корейських вон ($5,4 млрд), що нижче, ніж прогнозували аналітики.

Очікується, що падіння продажів складе приблизно 14%.

Як пише видання, в 2018 р. світовий ринок смартфонів скоротився більш ніж на 4% і може знову скоротитися в цьому році. До того ж Apple також приголомшила світовий ринок в січні, заявивши, що компанія знижує продажі iPhone.

Цілий ряд факторів завдає шкоди галузі мобільних пристроїв, включаючи все більш насичені ринки. Споживачі рідше замінюють свої телефони в зв’язку з ростом цін.

На торгах в Сеулі в п’ятницю вартість акцій Samsung практично не змінилася, оскільки інвестори прогнозували падіння прибутку.

Деякі аналітики вважають, що спад в доходах може бути недовгим. Наприклад, дослідницька компанія Fitch Ratings зазначила, що попит на передові чіпи зростає в таких областях, як автомобільна промисловість і промисловий сектор, і Samsung має всі шанси отримати вигоду.

“Ми вважаємо, що результати Samsung, швидше за все, відновляться до кінця цього року”, – написав у замітці для клієнтів аналітик Fitch Шеллі Джанг.

Нагадаємо, у 2019 р. більше половини українців (55%) стали власниками смартфонів. У дослідженні компанії Research & Branding Group відзначено, що наявність або відсутність в українців смартфонів в більшій мірі обумовлено віком і практикою користування соцмережами.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram