Новини
17 Січня 2020
782

Позов братів Суркісів проти Порошенка на $140 мільйонів: Що відомо?

Експрезидент заперечує звинувачення на свою адресу

Що сталося: За даними видання “Дзеркало тижня”, Брати Ігор і Григорій Суркіси подали позов проти експрезидента Петра Порошенка з вимогою компенсації на суму у мінімум $140 млн за невиконання умов угоди щодо купівлі експрезидентом частки (25%) телеканалу “1+1”.

Деталі: Посилаючись на власне джерело, видання зазначає, що Суркіси можуть довести в суді той факт, що Порошенко намагався використовувати націоналізацію ПриватБанку у власних цілях, що може мати серйозні наслідки, у тому числі для судових процесів з ексвласниками банку Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.

За інформацією видання, судитися Суркіси вирішили в Лондонському міжнародному арбітражі. “Їхній позов уже зареєстрований і прийнятий судом відповідно до усіх процедур. Ігор Суркіс від коментарів виданню відмовився”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що сторони повинні передати суду весь пакет документів, доказів і вимог протягом чотирьох наступних місяців. “Після чого орієнтовно в травні 2020-го відбудеться перше засідання”, – пише видання.

Реакція другої сторони: У свою чергу, Петро Порошенко вже відреагував на гучні звинувачення Суркісів щодо “1+1”. Як зазначає видання  LIGA.net, у прес-службі його партії Європейська Солідарність (ЄС) заявили, що Петро Порошенко не укладав ніякої угоди з братами Суркісами про нібито купівлю у них частки в телеканалі “1+1” і нікому не давав відповідних доручень.

“П’ятий президент категорично відкидає звинувачення і вважає позов Суркісів повністю безпідставним. На його думку, інформацію про позов поширили в ЗМІ з ініціативи колишніх власників ПриватБанку Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова”, – пише видання.

“Цілком ймовірно, що чи не єдиним мотивом подати “позов” проти Порошенка є намір підірвати позиції державного банку в справі проти колишніх власників, яка зараз розглядається Високим Судом Правосуддя в Лондоні”, – зазначили у прес-службі.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року декілька компаній олігарха Ігоря Коломойського виграли суд за кредитними договорами на 7,5 мільярдів гривень.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram