Новини
2 Липня 2020
844

Позики на $5,5 трильйонів: Компанії у всьому світі за пів року розмістили облігації на рекордну суму

У порівнянні з минулим роком, це на 35% більше

Компанія Refinitiv підбила підсумки першого півріччя на ринку акціонерного капіталу та на борговому ринку: активність на світовому борговому ринку показала абсолютний рекорд за весь час подібних спостережень з 1980 р., йдеться у звіті.

У першій половині поточного року компанії у всьому світі розмістили облігації на загальну суму $5,5 трлн. Це на 35% більше, ніж за аналогічний період попереднього року. Число розміщень також побило абсолютний рекорд — 13,656 тис.

Залучення коштів на борговому ринку помітно прискорилося в другому кварталі, коли в багатьох країнах світу економічна діяльність сповільнилася через карантинні заходи й компаніям знадобилися кошти для підтримки операцій та збереження бізнесу.

За даними Refinitiv, обсяг боргових розміщень у другому кварталі виріс на 52% у порівнянні з першим кварталом, досягнувши $3,3 трлн, що також стало абсолютним рекордом.

Необхідність залучення коштів в умовах карантину змусила компанії вдатися й до розміщення своїх акцій — активність на ринку акціонерного капіталу в першій половині цього року стала рекордною за останні п’ять років.

Обсяг залучених коштів у всьому світі склав $447 млрд, що на 41% більше, ніж роком раніше. За кількістю розміщень, 2444, перша половина 2020 р. на 12% перевищила показник першої половини 2019 р. і стала рекордною за останні два роки.

При цьому компанії вважали за краще залучати кошти на ринку вторинних розміщень — загальний обсяг за перше півріччя склав $296 млрд, що на 66% більше, ніж роком раніше, і є максимальним показником з 2016 р. При цьому ринок первинних розміщень акцій показав слабку динаміку — $57 млрд, або на 21% менше, ніж роком раніше.

Крім того, Refinitiv зазначила істотне зростання активності на ринку гібридного капіталу, в основному облігацій, конвертованих в акції. У першому півріччі компанії залучили на цьому ринку $94 млрд, що на 41% більше, ніж роком раніше, і є рекордом з 2007 р.

Нагадаємо, інвестори з усього світу залучили в цілому $151,1 млрд від продажу облігацій, випущених для боротьби з наслідками пандемії коронавірусу.

Раніше Investory News писали, які технології на думку істориків, не лише принесли великий статок інвесторам, а й випадково вбили найбільше людей.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram