Новини
16 Листопада 2020
948

Порушення та збитки: Результати першого карантину вихідного дня

За ці дні заклади громадського харчування втратили 27% обороту

За першу добу карантину вихідного дня, 14 листопада, Національна поліція України тимчасово зупинила роботу 1355 установ, повідомляє прес-служба Нацполіції.

Серед них 891 заклад галузі торговельного та побутового обслуговування населення, 416 громадського харчування, 21 дискотек і нічних клубів, 18 спортивних залів, фітнес-центрів і басейнів, 6 торгово-розважальних центрів і 3 установи, які надають послуги з розміщення осіб (крім готелів).

Найбільше порушень зафіксовано у Львівській області — 390, у Дніпропетровській — 209, у Черкаській — 128, в місті Києві — 121, у Київській — 84 і в Тернопільській — 74.

За виявленими порушеннями складено 990 адміністративних протоколів передбачених ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 9 кримінальних правопорушень.

З початку карантину в органи поліції надійшло 134 067 повідомлень, пов’язаних з порушенням карантинних заходів. Складено 52 003 адміністративних протоколи та розпочато 445 кримінальних проваджень.

За даними Poster, в “карантин вихідного дня” 14-15 листопада заклади громадського харчування втратили 27% обороту.

Всього за тиждень оборот кафе та ресторанів впав на 10% у порівнянні з попереднім тижнем, а з початку карантину в березні — знизились на 81% у порівнянні з докарантинними показниками. Влітку ресторанному бізнесу вдалося відновитися. Однак вже з середини жовтня обороти знову падають.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України (КМУ) на засіданні в середу, 11 листопада, скасував адаптивний карантин і запровадив в Україні загальний карантин з “локдауном вихідного дня”. Подробиці тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram