Новини
23 Квітня 2019
1 031

Попри санкції: Huawei збільшила дохід на 39%

Компанія вдало розвивається, не зважаючи на тиск США

За підсумками першого кварталу виторг китайської телекомунікаційної компанії Huawei зріс на 39% до 179,7 млрд юанів (близько $26,8 млрд), йдеться у повідомленні компанії.

“Понад 70 тис. базових станцій та понад 59 млн смартфонів було доставлено клієнтам усього світу на кінець березня. Таким чином чистий прибуток Huawei за підсумками перших трьох місяців 2019 року зріс в річному еквіваленті на 8%”, – повідомили в компанії.

І додали, попри тиск з боку Вашингтона і спроби Сполучених Штатів призупинити використання країнами світу розробок Huawei, “фінансові показники за підсумками першого кварталу показують, що компанія успішно розвивається”.

Нагадаємо, компанія Huawei опинилася під загрозою економічних санкцій після того, як США та Австралія звинуватили її в технічному шпигунстві та зборі конфіденційних даних за допомогою свого обладнання.

В контексті цих подій в Німеччині нещодавно розгорнувся скандал навколо телекомунікаційної інфраструктури Берліну. Investory News писали, що федеральне мережеве агентство Німеччини (BNA) відмовило Huawei у праві взяти участь в аукціоні для будівництва мобільної мережі 5G.

Huawei – одна з найбільших у світі телекомунікаційних компаній, лідер в галузі обладнання для мереж 4G і розгортання мереж 5G. У 2018 році виторг компанії склав $108,5 млрд. Huawei працює в більш ніж 170 країнах, має близько 180 тис. співробітників. Штаб-квартира концерну розташована в місті Шеньчжень.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram