Новини
23 Жовтня 2019
1 457

Польський фінансовий холдинг продає в Україні “Ідея Банк”

Покупець – фонд прямих інвестицій, назва якого наразі не розкривається

100% акцій “Ідея Банку” (базується у Львові), а також до 100% ТОВ “Нью Фінанс Сервіс” (штаб-квартира в Києві), що належать польському фінансовому холдингу Getin Holding S.A буде продано. Про свої наміри компанія заявила у повідомленні на сайті Варшавської фондової біржі.

Зазначається, що покупцем виступить фонд прямих інвестицій. Однак наразі назва фонду не розкривається.

У компанії попередили, що спочатку буде проведено 6-тижневе дослідження вказаних об’єктів  і комплексну юридичну експертизу (due diligence).

“Після її позитивного результату буде узгоджено умови даної транзакції, враховуючи розмір пакета акцій та часток потенційної угоди”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що закриття угоди з продажу бізнесів може статися вже у першому кварталі 2020 року.

Після появи цієї новини, акції Getin Holding S.A на Варшавській фондовій біржі підскочили на 14,5% до 1,39 злотого.

До складу Getin Holding S.A. входять такі компанії: Idea Bank (Польща), Idea Leasing, Idea Expert, Tax Care, M.W. Trade, Idea Bank (Україна), Idea Bank (Білорусь), Idea Bank (Румунія), Carcade (Росія). А найбільшим бенефіціаром Getin Holding S.A. є громадянин Польщі та Мальти Лешек Чарнецкі.

“Ідея Банк” – український банк з головним офісом у Львові. Один з перших комерційних банків в Україні. З 2007 року банк входить у польську фінансову групу Getin Holding.

За даними Нацбанку станом на 1 липня 2019 року за розміром загальних активів (7,01 млрд грн) “Ідея Банк” займав 25-е місце серед 76 чинних банків.

Тим часом значна частина європейських банків переживає не найкращі часи. Як наслідок – найвідоміші з них, а саме Deutsche Bank, Barclays, Citigroup, Société Générale, звільняють персонал задля збільшення рентабельності.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram