Новини
13 Серпня 2019
886

Банківська криза: Майже 30 тисяч робочих місць будуть скорочені

Deutsche Bank, Barclays, Citigroup, Société Générale звільняють персонал задля збільшення рентабельності

Цього року майже 30 тис. робочих місць у сфері інвестиційно-банківської діяльності знаходяться під загрозою скорочення, оскільки в другій половині 2019 р. світову банківську індустрію чекають не найкращі часи, пише Business Insider.

За інформацією видання, більшість скорочень відбулося в європейських банках, причому Deutsche Bank становить значну частину звільнень.

Але американські банки, такі як Citigroup, також борються за те, щоб падіння процентних ставок, поряд зі зростанням використання автоматизації та ШІ, не вдарило по інвестиційно-банківських операціях.

Deutsche Bank оголосив про 18 тис. скорочень робочих місць в рамках реструктуризації у своєму бізнесі на початку цього року. Німецький банк також оголосив про свої найбільші збитки з 2008 р. в останньому звіті, сигналізуючи про втрати.

Тим часом, у Barclays також були проблеми. Цього року було скорочено 3 тис. робочих місць, що призвело до серйозних змін на піку бізнесу.

“Більшість цих робочих місць були скорочені з метою підвищення ефективності, і в той же час як деякі люди були звільнені, інші просто залишили свою роботу і не були замінені”, – прокоментував представник банку.

У квітні Société Générale оголосив, що буде скорочено 1,6 тис. робочих місць, при цьому більшість скорочень – у Франції та Нью-Йорку.

Тим часом, Citigroup оголосив, що цього року скоротить сотні робочих місць. Дії Citigroup виглядають як тенденція для всієї світової банківської справи. За інформацією Bloomberg, виручка п’яти найбільших американських банків знизилася на 8% в минулому кварталі після падіння на 14% в першому кварталі.

Як стверджують аналітики, серед банків, які оголосили про формальне скорочення робочих місць, звільнення складають близько 6% їх загальної чисельності.

Нагадаємо, Deutsche Bank проведе масштабну реструктуризацію, в рамках якої планує покинути ринок торгівлі акціями, але продовжити діяльність на ринках акціонерного капіталу, значно скоротити свій інвестиційний підрозділ, а також скоротити обсяг операцій з фіксованим доходом.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram