Новини
19 Лютого 2024
207

Польські компанії дедалі більше прагнуть долучитися до відбудови України

Наразі подали заявки три тисячі з них

Зросла кількість польських компаній, які хочуть взяти участь у відбудові України. Наразі цифра перевищує 3000, заявив директор Київського бюро Кароль Кубіца.

“Зараз у нас близько три тисячі заявок, 60% із них — від малого та середнього бізнесу. Це конкретні компанії, які знають, що в Україні війна, що може бути ризик корупції тощо. Але, попри це, хочуть працювати на українському ринку і брати участь у відбудові. Є сім основних секторів, в яких зосереджений інтерес польських підприємців. Це — медичний та фармацевтичний, ІТ, машини та обладнання, переробка сільськогосподарської продукції, транспорт і логістика. Але найбільша частина — 47% — будівельна галузь”, — розповів він.

За словами Кубіци, підприємства, які працювали в Україні перед повномасштабним вторгненням — працюють і надалі, інвестуючи у розвиток. Він додає, що польські послуги й товари мають високу якість та є дешевшими за західні.

“У нас є багато компаній, які вміють працювати у будівництві, інфраструктурі та, загалом, у процесі використання ресурсів європейських фондів для нових членів. Увесь цей досвід ми можемо передати не лише бізнесменам, але й місцевому самоврядуванню”, — зазначив Кубіца.

Говорячи про блокування кордону польськими перевізниками, Кароль Кубіца зазначив, що це призвело до ускладнень не тільки для України, але й для польських підприємців. “Вони втратили кошти через неможливість поставити продукти до України. Вважаю, це питання — для широкого обговорення з усіма дотичними до цієї проблеми сторонами”, — зазначив директор Київського бюро Польської агенції інвестицій та торгівлі.

Нагадаємо, польські фермери погрожують повністю заблокувати кордон з Україною.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram