Новини
1 Квітня 2022
473

Politico: Українські біженці повертаються до України

З початку російського вторгнення, 24 лютого, повернулося понад 370 000 людей

Згідно з останніми даними польської прикордонної поліції, близько 13 тис. людей повернулися до України 29 березня. А днем ​​раніше кордон перетнули 12 тис. громадян. Про це повідомляє американське видання Politico.

За оцінками, з початку російського вторгнення 24 лютого повернулося понад 370 тис. людей.

Тисячі українських біженців почали повертатися з Європи назад на свою батьківщину, незважаючи на те, що росія продовжує війну проти України. Причини повернення різні: у деяких біженців закінчилися гроші, вони не змогли знайти або дозволити собі житло за межами таборів біженців. Наприклад, у Польщі відзначається затримка із виплатами українським мігрантам.

Інформацію щодо повернення українців на батьківщину підтверджують і волонтери із Західної Європи.

“Щодня ми бачили, як кілька тисяч поверталися через Перемишль. Оскільки це найбільший пункт перетину кордону в Європі, ми, ймовірно, побачимо, що більшість людей повертаються”, — сказала 23-річна волонтерка Ада Вортсворд.

На думку історика Польської академії наук Даріуші Столи, повернення відповідає історичним закономірностям. Вона вважає, що навіть під час міграції у мирний час деякі люди вирішують повернутися, бо міграційний досвід виявляється не таким, як вони очікували.

Як писали раніше Investory News, для підтримки українців, які були вимушені покинути свої домівки, бізнеси створюють нові інструменти. Як онлайн-бізнеси допомагають українцям рятуватись від війни — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram