Новини
20 Квітня 2019
811

Політ метелика: В Нью-Йорку презентували електрогіперкар Pininfarina Battista

Вартість авто складає $2,5 млн. Випущено всього 150 екземплярів

Преміальний міжнародний бренд Automobili Pininfarina (Італія) влаштував спеціальний показ передсерійного зразка свого найпотужнішого електрогіперкару Pininfarina Battista у Нью-Йорку.

Це вже друга презентація трьох версій автівки з приголомшливими дверима в стилі крил метелика. Перша відбулася на великому європейському автосалоні в Женеві, передає MailOnline.

“Battista стане першим в світі повністю електричним гіперкаром класу люкс і найпотужнішим легальним автомобілем, що спроектовано і побудовано в Італії, коли його запустять у виробництво наступного року”, – впевнені творці електрокару.

Авто отримало відразу чотири електромотори. Менш ніж за дві секунди Battista може розігнатися до 100 км/год. Максимальна швидкість електрокара становить 350 км/год. Однієї зарядки автомобіля вистачить на 450 км.

За словами автовиробника, перші поставки очікуються наприкінці 2020 року. Модель вийде обмеженим тиражем в 150 одиниць. Незважаючи на цінник в $2,25 млн, вже більше 75 заявок стоять у резерві в авторетейлерів люксового сегмента.

“Половина запланованих автомобілів призначена для покупців з Азії та Європи”, – пише видання.

Як зазначив генеральний директор компанії Мікаель Першко, поява Battista є важливим моментом для всієї команди. “Ми можемо нарешті нести наступне покоління гіперкарів вимогливим клієнтам усієї Північної Америки. Абсолютно впевнені: це саме той автомобіль, який змусить Сполучені Штати закохатися в ультрапотужні електрокари”, – зазначив він.

Незважаючи на те, що головний офіс фірми знаходиться в Мюнхені (Німеччина), Battista збиратимуть вручну на заводі в Італії (на околиці Туріна).

Нагадаємо, в Сингапурі представлено електромобіль Geometry A від китайського виробника Geely. Електрозаряду для Geometry A вистачить на 500 км. До 2025 року підприємство планує випустити більш 10 моделей Geometry.

Автовиробники Toyota і Subaru почали спільну розробку електромобіля. Продажі можуть розпочатися вже у 2021 р.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram