Новини
9 Травня 2019
819

Погодили: Кабмін затвердив концепцію розвитку аеропорту “Бориспіль”

Пасажиропотік повинен зрости до 54 млн осіб на рік

Фото: Pixabay

В середу, 8 травня, Кабінет міністрів України затвердив Концепцію розвитку міжнародного аеропорту “Бориспіль” до 2045 року.

Планується залучення інвестицій обсягом €3,4 млрд і збільшення пасажиропотоку до 53,9 млн осіб на рік. Наразі аеропорт щорічно приймає 12 млн пасажирів, повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на текст концепції розвитку аеропорту.

У 2019 році аеропорт повинен забезпечити обслуговування 14,4 млн пасажирів. У 2030 році – 27,7 млн пасажирів, у 2040 році – 44,3 млн пасажирів і у 2045 році – близько 53,9 млн пасажирів.

При цьому передбачається додаткове відведення земельних ділянок площею близько 600 га під розвиток інфраструктури аеропорту коштом ділянок, які перебувають у власності або користуванні фізичних чи юридичних осіб.

Щодо доставки вантажів для цього передбачено будівництво окремої дороги до виробничо-технічної зони з південного боку аеропорту. “А також можливість будівництва підземної залізниці до центрального термінала аеропорту”, – зазначає видання.

Як повідомлялося, на початку травня урядовий профільний комітет схвалив Концепцію розвитку міжнародного аеропорту “Бориспіль” до 2045 року.

“Загалом аеропорт “Бориспіль” у 2018 році збільшив пасажиропотік на 19% – до 12,6 млн осіб і очікує 14% -го зростання пасажиропотоку у 2019 році”, – йдеться у повідомленні.

На думку керівництва аеропорту, прогнозоване зниження темпів зростання пасажиропотоку пов’язано зі збільшенням абсолютного числа пасажирів.

Міжнародний аеропорт “Бориспіль” – найбільший в Україні із загальною займаною площею близько 1 тис. га. Має дві злітно-посадкові смуги: одну – довжиною 4 тис. м, шириною 60 м, другу – довжиною 3,5 тис. м, шириною 63 м. На території розташовані чотири пасажирські термінали та поштово-вантажний комплекс.

Раніше Investory News повідомляли, аеропорт “Бориспіль” готується до другої стадії проектування нового вантажного термінала. Нещодавно було завершено стадію техніко-економічного обґрунтування та підготовлено попередній проект з будівництва. Наразі аеропорт щоденно обробляє близько 100 тонн вантажу та 100 тонн пошти.

До того ж, аеропорт Бориспіль планує витратити 100 млн грн на відновлення роботи терміналу F. Кошти будуть спрямовані на ремонт будівлі та закупівлю обладнання. Окрім ремонту будівлі, планується придбання техніки для перону, а також автобусів для підвезення пасажирів від термінала до літаків і автобус, що курсує між терміналами F і D.

Загалом, як повідомлялося раніше, пасажиропотоки аеропортів України в першому кварталі 2019 року зросли на 21,8% до 4,417 млн осіб. Перевезення на міжнародних рейсах зросли на 12,4% і склали 2,118 млн пасажирів. На внутрішніх рейсах авіакомпанії України перевезли 243,1 тис. пасажирів, що на 8% перевищило результат першого кварталу 2018 року.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram