Новини
29 Вересня 2022
1 042

Податковий борг в Україні зріс на ₴23,3 мільярда за березень-серпень

Основними причинами є несплата платниками податків через воєнні дії

За березень — серпень 2022 року приріст податкового боргу перед зведеним бюджетом становить 23,3 млрд грн, повідомила Державна податкова служба у відповіді на запит Укрінформу.

“Щодо приросту податкового боргу зазначаємо, що, згідно з даними інформаційно-комунікаційної системи ДПС, абсолютний приріст податкового боргу до зведеного бюджету з платежів, що контролюються органами ДПС, за березень — серпень 2022 року становить 23,3 млрд грн”, — зазначають у пресслужбі.

У ДПС пояснюють, що основними причинами приросту податкового боргу є несплата платниками податків самостійно задекларованих грошових зобов’язань та узгоджених грошових зобов’язань, донарахованих органами ДПС за результатами контрольно-перевірочної роботи. Це може бути наслідком впливу комплексу факторів, зокрема збройної агресії рф проти України.

Стосовно очікуваної тенденції зміни податкового боргу у податковій зазначають, що на період до припинення військових дій Податковим кодексом передбачені обмеження, які не дозволяють органам ДПС вживати заходів для погашення податкового боргу.

“Можна припустити, що воєнний стан та бойові дії на території України у поєднанні з обмеженими повноваженнями органів ДПС негативно позначаються на рівні сплати податків”, — підкреслюють у ДПС.

Нагадаємо, ЄБРР погіршив прогноз щодо України через війну. Ризики надзвичайно високі та залежать від тривалості та інтенсивності воєнних дій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram