Новини
25 Травня 2021
771

Податкова отримала на 16% більше надходжень до бюджету

Вагомим є зростання надходжень ПДВ з вироблених в Україні товарів

Державна податкова служба України (ДПС) у першому кварталі 2021 року отримала на 16,1% або 17,9 млрд грн більше надходжень до держбюджету, якщо порівнювати з минулим роком, йдеться у даних ДПС.

Індикативний показник надходжень до загального фонду держбюджету перевиконано на 6,2%, або на 7,6 млрд грн.

За словами заступника голови ДПС Євгена Олейнікова, результати роботи у зазначений період демонструють, що позитивна тенденція із забезпечення надходжень до бюджету, яка була розпочата минулого року, зберігається. Зокрема вагомим є зростання надходжень ПДВ з вироблених в Україні товарів. Ріст до минулого року — майже у 1,5 раза, індикатив перевиконано на 12,3%, понад індикатив надійшло 4,2 млрд грн ПДВ.

Крім того, зазначається, що минулого року надходження податків, що контролюються ДПС, до бюджетів та державних цільових фондів зросли на 13,5% при зростанні ВВП за номіналом на 5,4%.

“Основною складовою такого зростання стало надходження ПДВ з вироблених товарів. Темп приросту цього податку становив 36,8%”, — йдеться у повідомленні.

Платникам було відшкодовано 143,1 млрд грн ПДВ при заявлених до відшкодування 136,3 млрд грн.

Раніше Investory News писали, що минулого року Держподаткова у 1,5 раза частіше штрафувала підприємців за порушення щодо РРО.

Нагадаємо, наприкінці березня Верховна Рада ухвалила за основу президентський законопроєкт №5153 з поправками до Податкового кодексу про добровільне декларування активів фізичних осіб з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram