Новини
28 Жовтня 2022
407

Почалося тестування державної іпотеки “єОселя”

Сервіс у “Дії” дає можливість придбати житло на пільгових умовах

В додатку “Дія” розпочалось бета-тестування послуги “єОселя”. З її допомогою українці зможуть подати заявки на отримання державної іпотеки за пільговими відсотковими ставками — наразі у 3%, повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

“Якщо ви вже намагалися отримати іпотеку, то знаєте, що це доволі складний процес. Ми ж спростили його до кнопки “Почати” в послузі “єОселя” в меню послуг “Дії”. Далі ваші дані підтягуються з реєстрів автоматично. Надсилаєте заяву в один чи кілька банків і чекаєте на рішення про видачу кредиту”, — пояснив міністр.

На першому етапі програма доступна для:

• військовослужбовців за контрактом, захисників України, силовиків та членів їхніх сімей,

• медиків,

• педагогів,

• науковців, які працюють у державному та комунальному секторах.

Отримати кредит на житло під 3% вони зможуть вже на етапі тестування сервісу. Для цього в “Дія” потрібно подати заявку на участь у програмі “єОселя” та отримати попереднє рішення про погодження суми кредиту без походу в банк.

Хоча “єОселя” ще тестують, рішення банків будуть справжніми. Серед партнерів: “ПриватБанк”, “Ощадбанк”, “Укргазбанк” та “Глобус банк”.

Взяти іпотеку на пільгових умовах вищеперераховані категорії населення зможуть за умови, що вони не володіють житлом понад 52,5 кв. м + 21 кв. м додатково на кожного члена сімʼї. А також у них немає інших пільгових іпотек.

З січня 2023 року “єОселя” стане доступна для інших категорій. Їм буде доступний кредит під 7%.

Послуга реалізована Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством економіки України та ПрАТ “Укрфінжитло”.

Нагадаємо, названо міста з найвищими ризиками “бульбашки” на ринку житла.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram