Новини
2 Грудня 2019
682

Планова ротація: Головний розробник MIUI покинув Xiaomi

Лі Ваньцян вирішив присвятити себе власним хобі та буде консультувати нове керівництво

У компанії Xiaomi відбулись зміни в структурі організації, що торкнулися керівників компанії. Один із засновників компанії та віце-президент Лі Ванцян (Li Wanqiang) підтвердив, що він залишає компанію. Три інших керівники — Лінь Бінь (Lin Bin), Ван Сян (Wang Xiang) і Хе Юн (He Yong) були призначені на посади на різні бізнес-напрямки. Про це повідомляє Gizmochina.

Пояснюючи ці організаційні зміни, засновник і генеральний директор Xiaomi Лей Цзюнь сказав, що компанії потрібна більш потужна група управління і ці зміни є частиною планової ротації кадрів.

Керівник вважає, що це було необхідно, оскільки компанія готується до наступного року, який стане вкрай важливим через впровадження 5G і поширення інтернету речей з підтримкою штучного інтелекту (ШІ).

Коментуючи звільнення Лі Ванцян, одного із засновників Xiaomi, Лей Цзюнь подякував йому за великий внесок в розвиток компанії та відзначив його керівництво такими успішними напрямками, як MIUI, Xiaomi.com, Xiaomi Brand Market System та іншими.

Як повідомляється, Лі Ваньцян вирішив присвятити себе своїм хобі: фотографії та живопису. Втім, він буде консультувати нове керівництво в деяких профільних питаннях, які колись входили до його компетенції.

Як очікується, реорганізація піде на користь Xiaomi та поліпшить і так непогані фінансові показники. Так, нещодавно був опублікований фінансовий звіт за третій квартал 2019 р., в якому компанія повідомила, що загальний дохід склав рекордні 53,7 млрд юанів (близько $7,63 млрд), а чистий прибуток — 3,5 млрд юанів (близько $500 млн). В даний час компанія займає четверте місце у світі за кількістю проданих смартфонів.

Нагадаємо, китайська компанія Xiaomi інвестувала в місцевого виробника електромобілів Xpeng Motors в раунді фінансування на $400 млн. Комапнії співпрацюватимуть в розробці технологій для підключення смартфонів до транспортних засобів.

Як відомо, головний дизайнер Apple Джонатан Айв звільняється з компанії, щоб створити власне підприємство — креативну студію під назвою LoveFrom, першим клієнтом якої стане Apple.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram