Новини
4 Липня 2022
510

Північна Корея більше не може фінансувати програми озброєння криптовалютою

Через санкції країна може витрачати на озброєння лише крадену хакерами крипту

Різке падіння на криптовалютних ринках знищило мільйони доларів, викрадених північнокорейськими хакерами, повідомляє Reuters. Це поставило під загрозу ключове джерело фінансування програм озброєння країни, оскільки звичайними грошима Північна Корея не може користуватися через санкції.

Північна Корея перебуває під широкими міжнародними санкціями через її ядерну програму, що обмежує її доступ до світової торгівлі чи інших джерел доходу та робить криптовалюту ледь не єдиним шляхом отримання грошей і фінансування військових програм.

Для отримання криптовалюти Північна Корея найактивніше використовує хакерів, просто крадучи гроші в міжнародних компаній та бізнесів. У 2019 році спостерігачі за санкціями повідомили, що Північна Корея заробила приблизно $2 млрд на свої програми зброї масового знищення за допомогою кібератак.

Падіння криптовалют серйозно зачепило цю країну.

Два джерела в уряді Південної Кореї повідомили, що раптове падіння вартості криптовалюти, яке почалося в травні на тлі ширшого економічного спаду, ускладнює здатність Пхеньяна фінансувати свої програми озброєння.

Північнокорейські криптохолдинги, які включають кошти, викрадені внаслідок 49 хакерських атак з 2017 до 2021 роки, впали у вартості з $170 млн до $65 млн з початку року. Один із гаманців криптовалюти Північної Кореї, створений після хакерської атаки у 2021 році, де тримали десятки мільйонів доларів, втратив від 80% до 85% своєї вартості за останні кілька тижнів і тепер коштує менше ніж $10 млн.

Нагадаємо, криптовалютні біржі заблокували акаунти росіян, які обходили санкції. Операції здійснювалися всупереч вимогам FATF.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram