Новини
24 Червня 2020
1 890

Південно-Африканська республіка інвестує в інфраструктуру $133 мільярди

Нові проєкти нададуть 1,8 мільйона робочих місць й допоможуть відновити економіку після коронакризи

Уряд Південно-Африканської республіки оприлюднив десятирічний план інвестицій в інфраструктуру обсягом 2,3 трлн південноафриканських рендів ($133 млрд), повідомляє Bloomberg.

Видання зазначає, що нові інфраструктурні проєкти, як очікується, створять понад 1,8 млн робочих місць і підтримають відновлення економіки ПАР після кризи, що викликана пандемією коронавірусної інфекції.

У вівторок, 23 червня, президент ПАР Сиріл Рамафоса заявив, що пандемія коронавірусу підвищила необхідність нарощування інвестицій в економіку. При цьому ВВП ПАР у 2020 році, як очікується, скоротиться не менше ніж на 7%.

“Ми поставили інфраструктурні проєкти в центр заохочувальних заходів, які необхідні, аби наша економіка перейшла до стійкого відновлення”, – заявив він. І додав, що у довгостроковій перспективі ці інвестиції збільшать потенціал економіки країни, що дозволить скоротити вартість транспорту та підвищити надійність послуг електропостачання та інших комунальних послуг.

Як зазначає Bloomberg, обмеження, введені владою ПАР у кінці березня для стримування поширення коронавірусу, були одними з найжорсткіших у світі. Попри те, що обмеження вже були пом’якшені, зростання числа банкрутств у їхній діяльності та втрати ринку праці не слабшають. Кількість випадків зараження COVID-19 в ПАР уже перевищила позначку в 100 тисяч осіб.

Раніше Рамафоса оприлюднив пакет заходів підтримки економіки обсягом €500 млрд, проте потім заявив, що цього буде недостатньо, аби повернути економіку до зростання. На цей час  уряд ПАР вивчає 276 проєктів у сфері будівництва житла, а також в енергетиці, транспортному секторі та водопостачанні.

“Влада країни пообіцяла створити можливості для інвестицій в “зелені” технології, підтвердивши, що розглядається можливість випуску “зелених” інфраструктурних облігацій”, – зазначає видання.

При цьому, за словами віцепрезидента й фінансового директора Нового банку розвитку, що заснований державами БРІКС, Леслі Маасдорпа, фінустанова забезпечить фінансування проєктів і може інвестувати в “зелені” інфраструктурні бонди.

Крім того допомогти ПАР з фінансуванням інфраструктурних проєктів пообіцяли також Всесвітній банк, Банк розвитку ПАР і Африканський банк розвитку.

Раніше Investory News писали, що Євросоюз планує зібрати €15 млрд ($16,31 млрд) для допомоги в боротьбі з пандемією коронавірусу у світі, особливо африканським державам.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram