Новини
24 Червня 2021
735

Південна Корея почала конфіскацію криптовалюти

Вилучено майже $50 мільйонів у Bitcoin у 12 тисяч осіб, у звинувачених в ухиленні від сплати податків

У Південній Кореї почали конфіскацію криптовалютних активів у заможних громадян, викритих в ухиленні від сплати податків, пише Financial Times. Біткоїни та інші подібні активи на суму в $47 млн вилучили у 12 тис. осіб, повідомила влада найбільш густонаселеної провінції країни Кьонгідо.

“Ми зробимо все можливе, щоб захистити законослухняних платників податків і виконати свої зобов’язання щодо справедливого стягування податків, відстежуючи ті активи, які неплатники можуть приховувати, користуючись поточним криптовалютним бумом”, — заявив глава місцевого Бюро законності Кім Джі Йе.

Конфіскації пішли за широким податковим розслідуванням, яке торкнулося 140 тис. осіб, і стали продовженням зусиль фінансових регуляторів Південної Кореї, спрямованих на посилення контролю за криптовалютою. Велика частина криптобірж, що працюють у країні, зазнає труднощів з тим, щоб дотримати вимоги до них.

До вересня поточного року комісія з фінансових послуг зобов’язала їх почати співпрацю з банками та відкрити рахунки для клієнтів із зазначенням їх реальних імен. Однак партнерству стали проти фінансові установи, побоюючись ризиків відмивання грошей та інших фінансових злочинів. Крім цього, Сеул планує ввести податки на торгівлю криптовалютою.

Посилив контроль за сектором і сусід Південної Кореї — Китай, який ввів обмеження на операції з криптовалютою, а також наказав закрити майнінгові проєкти в окремих регіонах. Політика Пекіна негативно позначилася на вартості біткоїна: 22 червня вона вперше з січня цього року впала нижче $30 тис. Аналітики очікують, що ціна може опуститися ще нижче, до рівня у $20 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram