Новини
28 Лютого 2020
733

Пішли з Apple: Два ключових віцепрезидентів покинули компанію

Корпорація залишилася без топів, що відіграли найважливішу роль у виробництві її основних продуктів

Американська корпорація Apple залишилася без двох керівників: Ніка Форленза, віцепрезидента з промислового дизайну та Дуко Пасмуйжа – віцепрезидента з операційної діяльності, які відіграли ключову роль у виробництві основних продуктів компанії, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

За даними видання, Нік Форленза вийшов на пенсію, а Дуко Пасмуйж вже понад рік працює на іншій посаді й обговорює на найближчий час свій відхід із компанії.

Bloomberg уточнює, що Нік Форленза працював під керівництвом старшого віцепрезидента з поточної (операційної) діяльності Apple Сабіха Хана й очолював команду керівників ланцюжків постач й операцій, відповідальну за виробничі процеси та промислове устаткування по всьому світу.

“Дуко Пасмуйж довгі роки допомагав вести виробничі операції для ключового продукту Apple – iPhone”, – йдеться у повідомленні. Додається, що за інформацією джерел видання, понад рік тому він перейшов на роль, підзвітну віцепрезиденту з роботи в області доповненої та віртуальної реальності Майку Рокуеллу.

Всього в Apple працює близько ста віцепрезидентів, які допомагають генеральному директору Тіму Куку та керівному складу управляти компанією.

Нагадаємо, що Apple за всю історію компанії встановила рекорд з квартального виторгу, який закінчився 28 грудня 2019 року – $91,8 млрд, і з прибутку на одну акцію за квартал – $4,9%. При цьому міжнародні продажі склали 61% від виторгу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram