Новини
27 Липня 2020
789

Підтримують усіма силами: Влада США запропонувала виділити на економіку країни ще $1 трильйон

У новий пакет, підготовлений республіканцями, заклали прямі виплати громадянам у розмірі $1,2 тисячі

У понеділок, 27 липня, сенатори від Республіканської партії мають намір представити проєкт нового пакета заходів для стимулювання американської економіки у розмірі $1 трлн на фоні поширення коронавірусу COVID-19, повідомляє Associated Press.

Як заявив міністр фінансів Стівен Мнучін, ініціатива, запропонована сенаторами-республіканцями, отримала максимальну підтримку Білого дому.

“Наразі в проєкті опрацьовуються тільки технічні питання”, – уточнив він. І додав, що всередині пакета на $1 трлн є найбільш пріоритетні та термінові речі.

“Ще належить розв’язати спірні питання із законодавцями з-поміж демократів, оскільки через їх позиції у проєкт, швидше за все, не ввійде пропозиція про скорочення податку на заробітну плату”, – зазначив він.

Цього разу до пакета заходів включені нові виплати американським сім’ям. Міністр уточнив, що прямі виплати у розмірі $1,2 тис. будуть засновані на тій же формулі, що і в попередньому законопроєкті щодо стимулювання економіки.

Тобто громадяни, які заробляють до $75 тис., отримають виплату повністю, а ті, що заробляють понад $100 тисяч не отримають від держави нічого. При цьому особи з доходом від $75 тис. до $100 тис. отримають менше ніж $1,2 тис. Точна сума буде розрахована, виходячи із заробітку кожного конкретного американця. “Ми видамо більшу частину виплат у серпні, і вони допоможуть людям”, – зазначив Мнучін.

Нагадаємо, у кінці березня президент США Дональд Трамп підписав закон про виділення понад $2 трлн на допомогу економіці країни через вірус.

Цей пакет фінансової допомоги став найбільшим в історії країни. Кошти спрямували на додаткове фінансування системи охорони здоров’я, підтримку бізнесу, прямі виплати американцям, а також тимчасове збільшення допомоги з безробіття.

Через місяць Трамп підписав закон про виділення ще $500 млрд на підтримку економіки США. Велика частина цієї суми була спрямована на фінансування програми кредитування, за допомогою якої підприємства малого бізнесу змогли виплачувати співробітникам зарплату.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram