Новини
14 Вересня 2022
518

Підтримка стартапам: Запустився американський VC-фонд на $30 мільйонів

Він підтримуватиме українські стартапи, які зіткнулися з фінансовими проблемами через війну

Американський ff Venture Capital (ffVC) запускає спеціальний венчурний фонд під назвою Blue & Yellow Heritage Fund, який підтримуватиме українські стартапи. Мета фонду — зібрати $50 млн для інвестицій в такі проєкти, пише AIN.

ffVC — американський венчурний фонд, що фінансує стартапи на ранніх стадіях розвитку. Його було засновано 2008 року, з того часу він профінансував понад 120 компаній, із сумарною оцінкою в $7,6 млрд.

Він в основному фокусується на фінтех, InsurTech, Applied AI-проєктах, також на стартапах, що займаються дронами та робототехнікою. Його середній чек становить $700 тис. на одну угоду.

В українські проєкти фонд почав інвестувати ще 2019-2020 року, коли став лід-інвестором для стартапу Respeecher, що займається створенням цифрових моделей людських голосів.

Зараз ffVC запускає спеціальний фонд Blue & Yellow Heritage Fund на $30 млн під українські стартапи. Засновники називають його першим американським VC-фондом, який націлений саме на роботу з українськими проєктами.

“Мета фонду — $50 млн, і він підтримуватиме українські стартапи, які зараз зіткнулися із безпрецедентним викликом, російським вторгненням, і разом із тим розвивають революційні технології. У той час, як більшість інвесторів вбачають у регіоні ризики, ffVC бачить можливості”, — йдеться у релізі фонду.

Як писали раніше Investory News, у світі інвестиції в стартапи стрімко скоротилися вперше за три роки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram