Новини
2 Вересня 2019
842

Підрахували: Виробники електроніки зазнали збитків на $10 млрд

Причина – торговельна війна між США та Китаєм

Збільшення мита з боку Китаю і США, розпочинаючи з липня 2018 року, коштувало індустрії побутової електроніки $10 млрд, повідомив Гарі Шапіро, глава Асоціації споживчих технологій, що представляє понад 2,2 тис. компаній в США, включаючи Apple і LG.

За його словами американці вже і так приготувалися до того, що подарунки до Різдва їм обійдуться дорожче. “Наразі рішення президента знову підняти мита означає ще більший біль для американського бізнесу, робочих і сімей”, – прокоментував він чергове підвищення тарифів на китайський імпорт.

І додав, що як мінімум $1 млрд від всієї суми, втраченої за рік, припали на продукцію, пов’язану з 5G-мережами.

Загалом, згідно з оцінками експертів Асоціації, нове підвищення мита на китайський імпорт до 15%, що набуло чинності 1 вересня, коштуватиме додаткові $52 млн покупцям таких технічних продуктів, як телевізори, цифрові камери, навушники Bluetooth, розумні годинники та фітнес-трекери.

“Політика влади щодо постійного збільшення мит ставить під загрозу становище американських компаній на глобальному ринку, оскільки вони змушені витрачати ресурси на “постійно мінливі правила торгівлі”, а не на створення інновацій”, – зазначив глава Асоціації.

Нагадаємо, з 1 вересня розпочали діяти нові додаткові мита на китайські товари: якщо загальна сума нараховуватиме $300 млрд – накладатиметься додаткове імпортне мито в розмірі 10%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram