Новини
24 Березня 2021
642

Підприємці знову отримають компенсацію у зв’язку з карантином у “червоних” зонах

Оформити держдопомогу у 8 тисяч гривень можна буде через “Дію”

Представники малого бізнесу знову зможуть подавати заявки на отримання 8 тис. грн державної допомоги на період карантинних обмежень. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на своєму telegram-каналі.

“Держава готова виплатити ФОПам і працівникам підприємств, які постраждають через введені карантинні обмеження у “червоних зонах”, по 8 тис. грн. Так само як це було взимку”, — написав прем’єр. І додав, що Кабмін очікує, що крім державної підтримки, органи місцевого самоврядування введуть для підприємців додаткові виплати.

Оформити держдопомогу можна буде через “Дію”, про це заявила напередодні, заступник голови Офісу президента Юлія Свириденко, повідомляє Liga.net. “Буде можливість подати заявку на порталі державних послуг “Дія” та гарантовано отримати з державного бюджету виплату обсягом у 8 тис. грн”, — пояснила вона.

І наголосила, що місцева влада також зможе додати до суми державної допомоги кошти з місцевого бюджету, збільшивши таким чином загальну суму матеріальної допомоги на одну людину.

Нагадаємо, у травні минулого року Верховна Рада прийняла закон щодо пільг та послаблень для бізнесу до кінця карантину.

Нагадаємо, влада Києва подовжила столичним підприємцям пільги на час суворих карантинних обмежень. Серед основних — вартість оренди комунального майна зменшено на 50%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram