Новини
8 Травня 2024
71

Під санкції ЄС попадуть 11 російських кораблів

Судам закриють доступ до портів та якірних стоянок Євросоюзу

Фото: andromeda-shipping

Європейський Союз запропонував запровадити обмеження щодо 11 судів, які допомагають росії підтримувати війну проти України. Нові обмеження передбачають заборону судам доступ до портів та якірних стоянок ЄС, а також ускладнять логістику, заборонивши їм користуватися послугами європейських компаній для надання низки послуг, пише Bloomberg.

Серед суден, що потрапили під санкції, чотири паливні танкери, два нафтові танкери, два газосховища для проекту ПАТ “Новатек” з перевалки зрідженого природного газу на півострові Камчатка, і вантажне судно. Один з них — танкер під назвою Andromeda Star, який зазнав аварії в Балтійському морі та мав недійсну європейську страховку.

Пропозиції є частиною зусиль ЄС щодо припинення можливостей москви обходити обмеження цін на російську нафту за допомогою тіньового флоту та обмеження діяльності судів, що беруть участь у транспортуванні товарів, що приносять дохід російській військовій машині, особливо в секторах, що знаходяться під санкціями.

Заборона поширюватиметься на страхування та технічну допомогу, включаючи “бункерування, послуги з постачання суден, послуги зі зміни екіпажу, послуги з навантаження та розвантаження вантажів, фендеринг та послуги буксирів”.

Європейським постачальникам також буде заборонено передавати вантажі з судна на судно.

Санкції, крім іншого, ускладнюють отримання палива для цих суден, але заходи ЄС все одно не такі жорсткі, як обмеження від Мінфіну США щодо кількох таких судів.

У рамках того ж пакету санкцій, який став би 14-м за рахунком, Єврокомісія також запропонувала запровадити санкції проти кількох ЗПГ-проєктів та заборонити перевалку російського ЗПГ із ЄС до третіх країн. Європейським експортерам буде запропоновано посилити контроль у торговельній практиці, і проти них можуть бути вжиті заходи, якщо вони не зможуть запобігти обходу критично важливих товарів через відсутність перевірок.

Санкції ЄС мають бути одноголосно схвалені 27 державами-членами блоку, і пакет може змінитися до того, як його остаточно затвердять.

Як писали раніше Investory News, США оголосили масштабний пакет санкцій проти рф.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram