Новини
28 Січня 2020
1 039

Philips переглядає структуру власності бізнесу техніки для дому

В компанії повідомили, що цей бізнес не вписується в стратегічне бачення Philips як світового лідера у сфері медичних технологій

Нідерландська компанія Royal Philips планує переглянути структуру власності бізнесу з виробництва техніки для дому під маркою Philips. Про це повідомляється на сайті компанії.

Компанія виділить бізнес в окрему юридичну структуру всередині Philips Group. Цей процес займе від 12 до 18 місяців. Після чого Philips має намір знайти покупців для цього підрозділу.

“За останні роки ми значно поліпшили показники підрозділу техніки для дому, яке стало важливою частиною Philips. Проте цей бізнес не вписується в стратегічне бачення нашої компанії як світового лідера у сфері медичних технологій”, — зазначає генеральний директор компанії Франса ван Хоутен.

За підсумками 2019 р. виробництво техніки для дому принесло Philips виручку в розмірі €2,3 млрд ($2,53 млрд). В цілому компанія завершила рік з показником виручки €19,5 млрд ($21,46 млрд) і чистого прибутку €1,17 млрд або $1,29 млрд (+ 6,5% у порівнянні з 2018 р.).

Як писали раніше Investory News, 100% акцій “Ідея Банку” (базується у Львові), а також до 100% “Нью Фінанс Сервіс” (штаб-квартира в Києві), що належать польському фінансовому холдингу Getin Holding S.A буде продано.

Також, Nestlé SA погодилася продати Froneri свій бізнес з виробництва морозива в США за ціною $4 млрд, передавши контроль над брендами, зокрема Häagen-Dazs, спільному підприємству, заснованому у 2016 р. швейцарською групою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram