Новини
29 Липня 2019
1 091

Pfizer обговорює злиття одного зі своїх підрозділів з Mylan

Прогнозується, що виручка нової компанії у 2020 р. складе $19-20 млрд, а скоригована EBITDA – $7,5-8 млрд

Американська фармацевтична компанія Pfizer домовилася про злиття свого підрозділу з виробництва незапатентованих лікарських препаратів з компанією Mylan, повідомляє Bloombrerg з посиланням на спільний реліз компаній.

“Mylan N.V. і Pfizer Inc. сьогодні оголосили про остаточну угоду об’єднання Mylan і Upjohn, в результаті чого з’явиться нова міжнародна фармацевтична компанія”, – йдеться в релізі.

Як відзначається у повідомленні, акціонерам Pfizer буде належати 57% нової компанії, а акціонерам Mylan – 43%. Ради директорів обох компаній одноголосно схвалили операцію. Її закриття очікується в середині наступного року після отримання схвалення акціонерів Mylan і регуляторів.

Прогнозується, що виручка нової компанії у 2020 р. складе $19-20 млрд, а скоригована EBITDA – $7,5-8 млрд. Вільний грошовий потік, як очікується, у 2020 р. перевищить $4 млрд.

Папери Pfizer у ході попередніх торгів у понеділок дорожчали на 1,07%, котирування Mylan злетіли на 31%.

Pfizer Inc. була заснована в США в 1849 р. й зараз є одним зі світових лідерів фармацевтичної галузі. Штаб-квартира компанії знаходиться в Нью-Йорку, а головний дослідницький центр – в Гротоні (штат Коннектикут.)

Mylan – фармацевтична компанія, в портфель якої входить понад 7,5 тис. продуктів. Штаб-квартира розташована в американському місті Канонсберг, штат Пенсільванія. Штат компанії налічує близько 35 тис. осіб.

Як відомо, Pfizer придбала свого конкурента Array Biopharma, відомого по розробках препаратів для лікування раку. Сума угоди склала $10,64 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram