Новини
26 Листопада 2020
977

Перший транш: ЄС виділить майже €10 мільйонів на проєкти Мінцифри

Загальна сума запланованої фінансової підтримки складатиме €25 мільйонів

Україна отримає від Євросоюзу €9,6 млн ($11,44 млн), що є першим фінансовим внеском у рамках проєкту EU4DigitalUA, який спрямований зробити урядову цифрову інфраструктуру функціональною та надати підтримку в побудові надійної системи електронних послуг, йдеться у повідомленні Міністерства цифрової трансформації України.

Наразі Мінцифри та Євросоюз визначили наступні напрямки для розвитку цифрової трансформації:

— розробка інфраструктури для цифрового врядування;
— модернізація державних електронних послуг;
— розвиток кібернетичної безпеки та засобів захисту даних;
— візуалізація інформації щодо доступу до широкосмугового інтернету в Україні;
— продовження підключення основних реєстрів до системи обміну даними “Трембіта”;
— розробка загальнодержавного персонального ідентифікатора — державного цифрового посвідчення особи та реєстру адреси реєстрації місця проживання громадян;
— розробка електронних послуг на порталі “Дія” та в застосунку “Дія”;
— смарт-Дія та розвиток довірчих послуг й інше.

Як зазначив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, підтримка цифрової трансформації в Україні — це одночасно підтримка всіх ключових реформ і антикорупційної діяльності.

“Ми готові обмінюватись досвідом з іншими країнами та щодня вдосконалювати проєкти, над якими працюємо. Завдяки допомозі ЄС Україна отримає більше якісних змін”, — наголосив він.

Своєю чергою представники ЄС наголосили, що Україна досягла дивовижних успіхів у цифровій трансформації — посіла 69-е місце у рейтингу ООН серед 193 країн щодо готовності до електронного Уряду за індексом EDGI. Проти 2018 року країна піднялася на 16 позицій.

“ЄС підтримує подальший розвиток цифрових технологій в Україні з метою підвищення конкурентоздатності країни та сприяння подальшому наближенню України до Єдиного цифрового ринку ЄС”, — зазначив голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

Проєкт EU4DigitalUA — це частина широкої підтримки Європейським Союзом розвитку електронного врядування в Україні. Загальна сума фінансування складатиме €25 млн. Реалізацію втілюватимуть Іспанська фундація FIIAPP Spain та естонська Академія електронного управління.

Раніше Investory News писали, що у Державній службі України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба) готуються чотири масштабні проєкти з цифровізації.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram