Новини
9 Червня 2023
323

Перевезення зерна “Укрзалізницею” скоротилося

За місяць відбулося скорочення на 33%

“Укрзалізниця” у травні 2023 року перевезла 1,84 млн т зернових вантажів, що на 33% менше, ніж у квітні, розповів заступник директора департаменту комерційної роботи “Укрзалізниці” Валерій Ткачов на нараді з представниками аграрного бізнесу, пише Бізнес цензор.

Він уточнив, що на експорт залізницею відправили 1,15 млн т зернових вантажів, що на 46% менше, ніж у квітні. У внутрішньому сполученні було перевезено 683 тис. т, що на 16% менше за квітневі показники. Середньодобове навантаження у травні становило 44 тис. т.

“На скорочення перевезень вплинуло два фактори — блокування агресором роботи “зернового коридору”, що позначилося на доставці вантажів залізницею до портів, а також блокування експорту “коридорами солідарності” європейськими країнами, що призвело до скорочення вдвічі перевалки вантажів через західні кордони України”, — пояснив Ткачов.

За оперативними даними “Укрзалізниці”, за перший тиждень червня 2023 року обсяги навантаження зернових вантажів становили 380 тис. т, або 15% від загальної кількості вантажів. Середньодобові обсяги перевалки за цей період становили 54 тис. т, що у 2,2 раза перевищує квітневі показники.

За словами Ткачова, фактична середньодобова перевалка аграрних вантажів через прикордонні переходи в червні 2023 року зросла на 90 вагонів порівняно з травнем. Зернових вантажів побільшало на вісім вагонів на добу.

Представник “Укрзалізниці” повідомив, що у напрямку західного кордону зараз йде 9740 вагонів, з яких 1084 вагони із зерновими вантажами. Черга на перевалку сільгосптоварів скоротилася на 343 вагони (24%).

“Скупчення вагонів “розсмоктується”, завдяки врівноваженню навантаження на кордони. Поки працює “зерновий коридор”, навантаження на західні кордони знижується. Також активізувалася передача через європейські країни”, — пояснив Ткачов.

Водночас у напрямку портів Великої Одеси станом на 9 червня рухається 2663 вагонів із зерновими вантажами. Середньодобове вивантаження у червні становить 493 вагони із зерном. Час очікування розвантаження (черга) становить 4,9 діб.

У порт Ізмаїл станом на 8 червня йде 1656 вагонів із зерновими вантажами. За період із 29 травня черга скоротилася на 23,48%. Середньодобове вивантаження за червень становило 122 вагони із зерном. Час очікування вивантаження (черга) сягає 11,3 діб.

Раніше Investory News писали, що експорт молочної продукції у травні зріс.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram