Новини
7 Серпня 2019
663

Перевершили очікування: SoftBank показав високий операційний прибуток

Квартальний операційний прибуток зріс внаслідок різкого збільшення прибутку від інвестицій у Vision Fund на $100 млрд

Фото: Tomohiro Ohsumi/ Getty Images

Японська компанія SoftBank Group Corp, що входить до складу SoftBank Group, продемонструвала вищий, ніж очікувалося, квартальний операційний прибуток, внаслідок різкого збільшення прибутку від інвестицій у Vision Fund на $100 млрд, повідомляє Reuters.

Як зазначається, результати діяльності групи постійно змінюються в залежності від того, як засновник і генеральний директор компанії SoftBank Масайосі Сон зміщує акценти з передбачуваних доходів телекомунікаційних компаній через свої мегафонди на швидкорослі стартапи.

У середу, 7 серпня, у SoftBank повідомили, що операційний прибуток фонду Vision Fund у розмірі $100 млрд, розвиток якого підтримується Саудівською Аравією, виріс на 66% до 397,6 млрд єн за фінансовий квартал, що закінчився в червні.

У компанії повідомили, що інвестиції фонду в 81 компанію на суму $66,3 млрд оцінюються в $82,2 млрд. “Таким чином вдалося збільшити вартість своїх ставок у таких компаніях, як готельна мережа OYO і служба доставки Doordash”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що значна частина прибутку фонду Vision Fund – це прибуток від продажу паперів. А от нереалізований прибуток у I кв склав 604 млрд. єн. “Це, однак, було компенсовано 195 млрд єн нереалізованих збитків від падіння вартості своєї частки в таких компаніях, як Uber, яка торгується нижче ціни IPO”, – пише видання.

Зазначається, що операційний прибуток компанії склав 688,8 млрд єн ($6,49 млрд), що на 3,7% менше, ніж рік тому, коли результати були досягнуті в результаті продажу частки в китайському бізнесі чіп-дизайнера Arm’s China.

“Загалом останні результати перевищили оцінку в 336 млрд єн, отриману від п’яти аналітиків компанії Refinitiv”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, японський технологічний гігант SoftBank Group Corp. оголосив про створення другого фонду для інвестицій в технологічні компанії, які розробляють технології штучного інтелекту по всьому світу. Загальний очікуваний внесок у SoftBank Vision Fund 2 як від японського конгломерату, так і від інших партнерів, становить близько $108 млрд. Зі свого боку SoftBank заявив, що планує внести в новий фонд $38 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram