Новини
7 Квітня 2022
418

Пашинян і Алієв домовилися до кінця квітня створити комісію з делімітації кордону

Прем’єр-міністр Вірменії та президент Азербайджану доручили своїм МЗС розпочати підготовку до переговорів про мир між країнами

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян і президент Азербайджану Ільхам Алієв за підсумками переговорів у Брюсселі за участю голови Європейської ради Шарля Мішеля домовилися про створення комісії з питань делімітації кордонів між Вірменією та Азербайджаном, повідомляє уряд Вірменії.

“Згідно з підсумками переговорів досягнуто домовленості відповідно до досягнутої в Сочі 26 листопада 2021 року домовленості до кінця квітня створити двосторонню комісію з питань делімітації кордонів між Вірменією та Азербайджаном, яка буде наділена також питаннями гарантування безпеки та стабільності вздовж кордону”, — заявили в пресслужбі уряду Вірменії.

Зазначається, що прем’єр-міністр Вірменії та президент Азербайджану доручили своїм міністрам закордонних справ розпочати підготовку до переговорів про мир між країнами.

В уряді повідомили, що на зустрічі Пашинян заявив про ситуацію в Нагірному Карабаху, що виникла внаслідок дій підрозділів ЗС Азербайджану, а також про гуманітарні проблеми. “Обговорено питання щодо виконання домовленостей, досягнутих у межах заяв від 9 листопада 2020 року, 11 січня 2021 року, 26 листопада 2021 року, а також зустрічі в Брюсселі 14 грудня 2021 року”, — зазначили в уряді Вірменії.

Тим часом Вірменія, Казахстан і Киргизстан вимагають від російської федерації платити мито у доларах. Раніше всі країни ЄврАзЕС отримували свою частку від мит ​​у доларах, але через міжнародні санкції для росії та білорусі це стало неможливо.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram