Новини
19 Березня 2022
755

Вірменія, Казахстан і Киргизстан вимагають від росії платити мито в доларах

Раніше всі країни ЄврАзЕС отримували свою частку від мит ​​саме в доларах

Вірменія, Казахстан і Киргизстан вимагають від російської федерації платити мито у доларах. Про це Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляє у Фейсбуці.

“Вірменія, Казахстан і Киргизстан, які входять до складу так званого ЄврАзЕС (путінський конкурент Євросоюзу) відмовилися отримувати мита у рублях. Просять як раніше — у доларах США”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раніше всі країни ЄврАзЕС отримували свою частку від мит ​​у доларах, але через міжнародні санкції для росії та білорусі це стало неможливо.

“Раніше пропагандистські ЗМІ поширили повідомлення, що нібито країни ЄврАзЕС “досягнули домовленості про поетапний перехід до розрахунків у національних валютах”. Але це, як часто буває з інформацією від пропагандистів, виявилося брехнею. Навіть “союзникам” рублі не потрібні”, — зазначили у Центрі.

Нагадаємо, зовнішній борг росії та її компаній досягає $150 млрд, і вже в середу по ньому може бути оголошено дефолт. Є три сценарії того, як можуть розвернутися події для нещодавно однієї з найбільших економік світу. Докладінше — за посиланням.

Як писали раніше Investory News, у росії вартість долара на готівковому ринку досягає нових висот — станом на ранок 9 березня вона досягла позначки 190 рублів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram