Новини
6 Жовтня 2020
1 057

Партнер-утилізатор Apple перепродував прийняті гаджети

Замість утилізації гаджети яблучного гіганта знову опинялися на прилавках

Компанія Apple подала до суду на колишнього партнера з переробки відходів GEEP Canada, якого звинувачує в крадіжці та перепродажі щонайменше 103,845 тис. пристроїв iPhone, iPad і годинників, які люди здавали на утилізацію, повідомляє The Logic.

“Пристрої Apple покидали територію GEEP не знищеними — факт, який підтвердили в самій GEEP”, — йдеться в позовній заяві Apple.

Apple відправила фірмі з переробки понад 500 тис. iPhone, iPad і Apple Watch в період з січня 2015 р. по грудень 2017 р. Під час аудиту компанія виявила, що 18% цих пристроїв все ще мають доступ до Інтернету через мобільні мережі. Тобто гаджет не утилізували, а знаходили нових господарів.

Тепер Apple має намір відсудити у GEEP Canada приблизно $22,7 млн. При цьому в канадській компанії заперечують свою причетність до крадіжки, і вже подано позов до третьої сторони. Винними можуть виявитися троє співробітників GEEP, які поставили перепродаж б/в-пристроїв на потік.

Але такий поворот подій американської компанії не сподобався, оскільки ці “троє співробітників” входили в старший керівний склад GEEP.

Відновлення і перепродаж пристроїв — частина бізнесу GEEP, про що йдеться на сайті компанії, місія якої полягає в тому, щоб “заохочувати повторне використання, якщо це можливо”.

Але з точки зору Apple перепродаж пристроїв неприйнятний, оскільки вони можуть не відповідати стандартам якості або безпеки Apple.

“Продукти, відправлені на переробку, більше не годяться для продажу, і якщо вони будуть відновлені з використанням підроблених деталей, то це може викликати серйозні проблеми”, — заявили в Apple.

Минулого року було зафіксовано рекордну кількість електронних відходів, серед яких 53,6 млн тонн припало на телефони, комп’ютери, побутову техніку та різні гаджети.

Нагадаємо, 13 компаній-розробників додатків, серед яких Epic Games, Spotify, Match Group (володіє Tinder та іншими сервісами знайомств) і Blockchain.com, заснували “Коаліцію за справедливість додатків”. Її головна мета — боротьба з Apple та її правилами.

Як відомо, музичний сервіс Spotify заявив, що Apple, випустивши єдиний пакет передплат на свої сервіси Apple One, зловжила домінантним становищем на ринку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram