Новини
19 Травня 2023
378

Парламент Великої Британії закликав прирівняти криптовалюти до азартних ігор

Країна створює перші правила регулювання криптоактивів

Комітет Казначейства палати громад Великої Британії вважає, що необхідно прирівняти криптоактиви до казино чи карткових ігор, повідомляє Reuters.

На думку законодавців, криптовалюти більше відповідають азартним іграм, ніж фінансовим послугам, що підтверджується даними щодо поведінки їх власників.

“Ми рекомендуємо уряду регулювати роздрібну торгівлю та інвестиційну діяльність у криптоактиви без забезпечення як азартні ігри, а не як фінансову послугу, відповідно до заявленого принципу “однаковий ризик — однаковий результат регулювання”, — йдеться у доповіді.

Заяву Комітету розкритикували деякі учасники ринку. Галузева організація CryptoUK заявила, що категорично не погоджується з прирівнюванням криптовалютного сектора до азартних ігор.

“Ми стурбовані та розчаровані цими заявами, які вважаємо марними, хибними, фундаментально помилковими та необґрунтованими. Ця заява не відображає справжню природу, мету та потенціал криптоіндустрії”, — йдеться у заяві CryptoUK.

Згідно з офіційними даними, близько 10% дорослих британців хоч раз володіли криптоактивами. Велика Британія має намір стати глобальним центром криптовалют і технології блокчейн. Попри це, члени парламенту вважають, що ця індустрія має безліч ризиків.

“Події 2022 року висвітлили ризики, які несе для споживачів індустрія криптоактивів, значна частина якої залишається диким заходом”, — заявив голова комітету Казначейства палати громад Великої Британії Гаррієт Болдуін.

Раніше Investory News писали, що в Гімалаях планують збудувати потужну електростанцію для безвуглецевого видобутку біткоїна.

Тим часом шахраї викрали біткоїни, Ethereum і USDT на $15 млн через фейковий вебсайт, який зовні схожий на оригінальний портал HitBTC.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram