Новини
4 Травня 2023
439

У Гімалаях видобуватимуть біткоїни

Для цього створено фонд екологічного майнінгу на $500 мільйонів

Інвестиційний підрозділ Королівства Бутан спільно з майнінговою компанією Bitdeer планують збудувати в Гімалаях потужну електростанцію для безвуглецевого видобутку біткоїна. Для фонду розвитку екологічно чистого майнінгу потрібні $500 млн.

Кошти почнуть залучати наприкінці травня від інституційних інвесторів, пише Bloomberg.

Мета фонду — запуск центру з безвуглецевого майнінгу біткоїна. Цей метод використовує гідроелектричну енергію, заявили компанії-партнери.

Згідно з документом, Bitdeer розраховує створити у Бутані електростанцію потужністю 100 МВт. Будівництво розпочнеться у II кварталі та завершиться у липні-вересні 2023 року.

Майнінг — це найменш ризикований спосіб для Бутану використати можливості криптовалют, і поки що країна зосередиться на біткоїні, сказав глава інвестиційного підрозділу Druk Holding & Investments Уджвал Діп Дахал. Держкомпанія Druk почала займатися видобутком криптовалют у рамках експерименту, коли біткоїн коштував близько $5 тис.

У Бутані проживає близько 777 тис. осіб. Королівство давно намагається зменшити залежність від доходів гідроенергетики. Druk управляє державними інвестиціями у традиційних галузях, таких як акції, облігації, технології, енергетика та нерухомість, а також майнінг та інвестиції в рамках стратегії, яку компанія називає “орієнтованою на майбутнє”.

Компанія Bitdeer, яка належить китайському підприємцю Цзіханю Ву, є однією з провідних криптомайнерів. Вона володіє великим центром у Техасі. У квітні 2023 року Bitdeer завершила злиття через SPAC і вийшла на біржу Nasdaq.

Нагадаємо, ліквідовано мережу сервісів для обміну криптовалюти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram