Новини
12 Листопада 2019
598

Osram рекомендує акціонерам прийняти пропозицію про покупку з боку AMS AG в $5 мільярдів

Компанія закінчила фінансовий рік зі збитком в розмірі €343 мільйонів

Наглядова рада Osram Licht AG, німецького виробника освітлювальних приладів, рекомендувала акціонерам прийняти пропозицію щодо покупки з боку австрійського виробника напівпровідників AMS AG, яка оцінює компанію приблизно в €4,6 млрд ($5,07 млрд), повідомляє Reuters.

Також компанія заявила, що скоротить витрати та не виплатить дивіденди, оскільки оголосила про збиток за фінансовий рік, що закінчився у вересні.

“Ціна пропозиції €41 за акцію готівкою являє собою адекватну оцінку компанії з точки зору наглядової ради”, — йдеться у повідомленні компанії.

За інформацією агенції, акціонери повинні прийняти пропозицію до 5 грудня 2019 р.

У фінансовому році, що закінчився у вересні, Osram оголосив чистий збиток в розмірі €343 млн ($377,99 млн) у порівнянні з прибутком в €188 млн роком раніше.

“Osram не очікує, що світове виробництво автомобілів відновиться в короткостроковій перспективі” — заявили в прес-службі компанії, оприлюднивши плани зі скорочення витрат на €220 млн в період між 2017 і 2021 роками.

Котирування акцій Osram на початку торгів у вівторок підвищуються на 0,07%.

Нагадаємо, раніше Investory News писали, як фінансово відзвітували одні з найбільших компаній світу. Деякі з них підраховують збитки чи прибутки, інші — вже роблять передноворічні прогнози.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram