Новини
26 Жовтня 2022
353

Опитування: Скільки українців залишаться в Україні попри удари по енергосистемі

13% опитуваних планує переїзд, аби повернутися навесні

Кожен другий українець (67%) буде залишатися взимку в Україні всупереч ударам російських окупантів по енергосистемі нашої країни, свідчать результати опитування, проведеного аналітичним центром міжнародної компанії з працевлаштування Gremi Personal.

Водночас 20% говорять, що не планують переїзд, але якщо проблеми з опаленням, світлом чи водою матимуть довгостроковий характер, — будуть вимушені тимчасово переїхати за кордон. 13% опитуваних припадає на тих, хто вже планує переїзд, аби повернутися навесні.

“Попри російські обстріли, цілий ряд факторів вказує на те, що поки ситуація з міграцією радикально не змінилась. Цікаво, що дуже багато українців, які зараз шукають роботу у Польщі, підкреслюють, що шукають саме сезонну роботу, аби найближчим часом повернутися з певним грошовим запасом в Україну”, — цитує директора департаменту рекрутації Gremi Personal Анну Джоболду.

Згідно з даними прикордонної служби України, з 24 лютого й дотепер з Польщі до України перетнули кордон понад 5 млн людей. Водночас уповноважений уряду Польщі у справах біженців Павел Шефернакер нещодавно заявив, що кордон щодня перетинають приблизно 22-23 тис. людей, з яких заяви про те, що вони є біженцями, становлять лише 5%. До прикладу, у середині серпня щодня перетинали кордон так само 22 тис. українців. Тож це є підтвердженням відсутності масової міграції.

Опитування проводилося у жовтні серед жителів областей України, які найбільше постраждали від обстрілів критичної інфраструктури, а саме: Харківська, Вінницька, Львівська, Дніпропетровська, Запорізька, Київська, Івано-Франківська та Житомирська. Методом електронного анкетування в опитуванні взяли участь 1 тис. 250 жінок, віком від 18 до 65 років.

Нагадаємо, від початку війни об’єкти електроенергетики України пережили 85 ворожих атак.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram