Новини
25 Жовтня 2022
374

Від початку війни об’єкти електроенергетики України пережили 85 ворожих атак

росія намагається вести “холодну” війну з населенням нашої держави

Від початку повномасштабного вторгнення збройними силами рф вчинено 85 атак на об’єкти електроенергетики, з них 51 — у жовтні, пише Інтерфакс-Україна з посиланням на генерального прокурора України Андрія Костіна.

Згідно з повідомленням на сайті Офісу генпрокурора у понеділок увечері, найбільше ударів по об’єктах критичної інфраструктури у жовтні завдано у Дніпропетровській області — 8, Львівській — 6, Вінницькій — 5, Сумській — 4, Харківській — 4, у Києві — 4.

З лютого до жовтня кількість ударів по енергоінфраструктурі зросла у 10 разів — з п’яти у лютому до 51 у жовтні, і лише одна атака здійснена у квітні.

Найбільше постраждали від початку війни Донецька область, по енергооб’єктах якої було завдано 14 ударів, Сумська — 13 та Харківська — 7.

Не зафіксовано ударів у п’яти областях України — Закарпатській, Чернівецькій, Тернопільській, Черкаській та Херсонській.

“Це політика знищення українців через створення умов, непридатних для життя. З наближенням зими російське керівництво свідомо позбавляє людей базових речей: води, електрики, тепла. Так само як свідомо прирікало на голодну смерть під час Голодомору 1932-1933 років. Це тероризм і воєнний злочин”, — заявив генпрокурор.

Водночас він закликав ООН підтримати створення Міжнародного трибуналу для агресора.

“росія та її керівництво мають постати перед судом за злочин агресії, геноциду та воєнні злочини. Мир неможливий, поки зло не покаране”, — зазначив Андрій Костін.

Нагадаємо, збитки інфраструктурі України через війну перевищили $127 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram