Новини
24 Серпня 2023
478

Опитування: Найближчі пʼять років Україну очікує розвиток

Так вважають майже 70% українців

Україну очікує розвиток у найближчі п’ять років, так вважають 69% українців, свідчать результати опитування Соціологічної групи Рейтинг до Дня Незалежності, пише Finance.ua

“69% українців вважають, що найближчі пʼять років Україну очікує розвиток, 21% — думають, що буде застій, ще 10% — не змогли визначитись”, — йдеться в дослідженні.

Більш скептично уявляють майбутнє України люди до 40 років, чоловіки, а також біженці за кордоном.

Українці хочуть бачити державу такою країною яка: має безплатну медицину (61%) й освіту (57%), не продає землю іноземцям (57%), країна в якій держава (не людина) відповідає за підвищення доходів населення (53%), але водночас з вільним ринком в економіці (58%), високим рівнем демократії (64%) та свободою ЗМІ (75%).

Також зазначається, що, ті, хто оптимістично дивляться в майбутнє України, менше очікують допомоги від держави та більше згодні, що людина сама відповідальна за підвищення своїх доходів, а також частіше ніж скептики говорять, що Україні потрібно більше демократії.

Молодші респонденти більше, ніж старші, підтримують дозвіл продажі землі іноземцям, дозвіл одностатевих шлюбів, працевлаштування мігрантів, хоча в питання необхідності регулювання економіки чи вільного ринку вікових різниць майже немає.

Чоловіки більше ніж жінки підтримують ініціативи платної освіти та медицини, вільну економіку, водночас жінки проявляють більше толерантності до одностатевих шлюбів.

Нагадаємо, британська Mines Advisory Group допоможе Україні з розмінуванням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram