Новини
3 Жовтня 2022
390

Опитування: 83% українців підтримує вступу до НАТО

До Євросоюзу прагнуть потрапити 86% опитаних

Підтримка вступу до Альянсу наразі найвища за історію спостережень, зазначили соціологи.

У разі проведення в Україні референдуму 86% опитаних громадян підтримали б вступ до Європейського Союзу, а 83% — висловились би за вступ до Північноатлантичного альянсу (НАТО), свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг” 1-2 жовтня.

Підтримка вступу до НАТО — найвища за історію спостережень: на референдумі цю ініціативу підтримали б 83%, проти такої ініціативи — 4%, а не проголосували б — 9%. У червні вступ до Альянсу підтримували 76%.

“На відміну від вступу до ЄС вступ до НАТО дещо обережніше сприймається жителями сходу країни (69% — за вступ, 9% — проти, 17% — не прийшли б на голосування). Попри це, якщо порівнювати з попереднім опитуванням динаміка у підтримці вступу до НАТО серед жителів цього макрорегіону дуже позитивна: у червні “за” було 55%, “проти” — 20%, не прийшли б голосувати — 22%”, — зазначають у СГ “Рейтинг”.

Вступ України до Євросоюзу у разі проведення референдуму підтримали б 86% опитаних. Проти проголосували б 3%, не проголосували б — 7%. Підтримка вступу до ЄС одностайна серед представників усіх макрорегіонів та вікових груп.

Як писали раніше Investory News, ймовірність рецесії в ЄС оцінюється у 80%. Інфляція сягне піку в 9,6% в останні три місяці року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram