Новини
24 Вересня 2020
677

ООН: З початку року через пандемію трудові доходи у світі знизилися на 10,7%

Втрати становлять $3,5 трильйона, або 5,5% світового ВВП

За перші три квартали доходи від трудової діяльності в усьому світі знизилися на 10,7%, у порівнянні з 2019 роком, що відповідає $3,5 трлн, або 5,5% світового ВВП, про це йдеться у повідомленні Міжнародної організації праці (МОП), що діє при ООН.

Якщо країни мають низький та середній дохід, то зниження склало 15,1%, а серед регіонів найсильнішим виявилося зниження у Північній і Південній Америці – на 12,1%. “За підрахунками МОП, через те, що у різних країнах вводяться карантинні заходи та інші обмеження на діяльність різних підприємств, втрати у перерахунку на години роботи у другому кварталі склали 17,3% (у порівнянні з четвертим кварталом 2019 року), що відповідає еквіваленту 495 млн повних робочих днів”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що у третьому кварталі втрати знизилися до 12,1% (еквівалент 345 млн повних робочих днів). МОП прогнозує, що у четвертому кварталі втрати складуть 8,6% (еквівалент 245 млн повних робочих днів).

Як зазначив генеральний директор МОП Гай Райдер, зусилля у боротьбі з вірусом мають бути подвоєні. “Ми повинні діяти невідкладно й масштабно, щоб подолати його економічні та соціальні наслідки та вплив з точки зору зайнятості. Це включає підтримку для збереження робочих місць, бізнесу та доходів”, – заявив він.

Раніше Investory News писали, що, наприклад економіка США, ймовірно, втратила 22 млн робочих місць у квітні, що стане найбільш різким падінням з часів Великої депресії та найяскравішою ознакою того, як сильно пандемія коронавірусу б’є по найбільшій економіці світу.

Загалом експерти вже оцінили світові витрати на порятунок економіки від наслідків кризи, спричиненої пандемією коронавірусу – відновлення може обійтися світу в $35 трлн до 2025 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram